
Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti
Składniki:
- Burrata Latteria Sorrentina
- Pomidorki żółte podsuszane Datterino Giallo w oleju
- Pomidorki koktajlowe podsuszane połówki Ginos
- Papryka peperoni mini żółta łagodna Ginos
- Papryka peperoni mini czerwona łagodna Ginos
- Śmietanka UHT 34 proc. inBianco
- Oliwa smakowa bazylia La Presa Romana
- Kromki chleba z semoliny
Sposób przygotowania:
1. Śmietankę inBianco gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje i zredukuje objętość, tworząc aksamitny sos. Dopraw delikatnie solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
2. Na talerz wyłóż kremowy sos śmietanowy i wcześniej odsączoną burratę. Wokół rozłóż podsuszane czerwone i żółte pomidorki oraz papryki peperoni mini.
3. Całość skrop oliwą bazyliową. Kromki chleba z semoliny połóż obok.
Poleca: Tomasz Apanasewicz, doradca kulinarny w Akademii Pizzy, certyfikowany pizzaiolo AVPN