Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti

Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti

Składniki:

  • Burrata Latteria Sorrentina
  • Pomidorki żółte podsuszane Datterino Giallo w oleju
  • Pomidorki koktajlowe podsuszane połówki Ginos
  • Papryka peperoni mini żółta łagodna Ginos
  • Papryka peperoni mini czerwona łagodna Ginos
  • Śmietanka UHT 34 proc. inBianco
  • Oliwa smakowa bazylia La Presa Romana
  • Kromki chleba z semoliny

Sposób przygotowania:

1. Śmietankę inBianco gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje i zredukuje objętość, tworząc aksamitny sos. Dopraw delikatnie solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.

2. Na talerz wyłóż kremowy sos śmietanowy i wcześniej odsączoną burratę. Wokół rozłóż podsuszane czerwone i żółte pomidorki oraz papryki peperoni mini.

3. Całość skrop oliwą bazyliową. Kromki chleba z semoliny połóż obok.

Poleca: Tomasz Apanasewicz, doradca kulinarny w Akademii Pizzy, certyfikowany pizzaiolo AVPN